Kellemes hangulatban indult az óra. Tél volt, korán sötétedett, de a gyertyák körülöttünk aranyfénybe vonták a termet. Behunyt szemmel körbeálltunk, és végiggondoltuk magunkban, hogy milyen érzésekkel érkeztünk…

És elkezdődött a tánc.

Puhán, lassan, szabálytalan mozdulatokkal táncoltuk be a teret. Tánclépéseinkkel a nőiség formáit hol merészen kitárulkozó, kihívó, hol szende, olykor pedig odaadó mozdulatainkkal éltük meg. Az egyik pergőbb ritmusú dal által amazonokká váltunk, hogy aztán a következőben teljesen felajánljuk magunkat a dallam erejének. A gyorsabb részeket lassabb zene és lágyabb mozdulatsor követte, tökéletes harmóniában. Mert a harmónia éppen a változásból fakad. Nem a mindenáron utat törőből, hanem abból, amelyiket a föld táplálja, de az Ég vezeti az útját. Örök körforgás, amely mégis máshová érkezik, mint ahonnan elindult és így válik gazdagabbá az ismétlődésben.

A záró meditációban a dolgok a helyükre kerülnek. Rossz érzéseink távolinak és aprónak tűnnek, jó érzéseink pedig megerősödnek, és egész lényünket átjárják.

Az óra után kellemes bizsergést és jóleső fáradtságot érzek a testemben.  A többiekkel való közös teázás megnyugtat, ellazít. Feltöltődve, örömmel indulok, mosolyomat – a gondok helyett – hazáig viszem magammal.

Szerző: ibolya29  2009.03.27. 14:44 1 komment

Címkék: tánc öröm meditáció harmónia mozgás

http://www.jumpcut.com/media/dyn/e8/0e2f/d37d59323f26048c07806080ef/movie_thumb160x120.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kabarcz.blog.hu/api/trackback/id/tr801013022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rebeka113 2009.03.28. 15:28:33

Behunytam a szemem, és beleborzongtam, olyan valóságosan tudtam elképzelni a jelenetet. Éreztem a szagokat, megnyugtatott a gyertyafény pislogása, és egész lényemet átjárta a hangulat amit az írásod teremtett.
Köszönöm!:) Még ilyet!
süti beállítások módosítása