borito_nyero_harmas_1.jpg

Kinek szól a könyv?

 

Néha – teljesen jogosan – ilyen leveleket kapunk a könyvvel kapcsolatban:

Lehet egy kicsit többet megtudni a könyvről? Pontosan mi is van benne (tartalomjegyzék), néhány minta oldal, kinek szól (szülő? edző?), milyen konkrét problémára ad valamilyen megoldást (tanácsot, stb).
Vagy van egy weboldal, ahol ezek le vannak írva?

 Igyekszem ezt a hiányosságot itt orvosolni, de hadd bocsássak előre rögtön egy mentegetőző szempontot: Azért írtunk a témáról 138 oldalt, mert nem tudtuk rövidebben megragadni a lényeget.  A visszajelzések szerint elég jól sikerült. Köszönet érte.

 Ezzel együtt talán segít az alábbi néhány sor a tájékozódásban.

Sportoló- szülő-edző

 

Az általuk körülhatárolt térben születnek, vagy hunynak el a bajnokok.

image-1.jpgBeszélgetek egy lelkes edzővel, aki kiskamaszokat edz, teljes hittel és erővel és tudja, hogy bajnokok lesznek. Úgy is hívja őket, hogy gladiátorok. Sorolja, a rengeteg jó tapasztalatát a fiúkkal, hogy mennyire tudnak küzdeni, hogy mentálisan is egyre erősebbek, hogy kreatívak a pályán és egyben fegyelmezettek. Aztán elborul az arca, úgy mondja: csak a szülők, ne lennének! Mert velük van baj bőven. Bekiabálnak a pálya széléről, kikérik maguknak és megsértődnek, ha nem kezdő a gyerek, hanem kispados, a gyerekekre várva egymás között kiértékelik az edzőket és persze, mindig a negatív hangadók a hangosak. Legjobb lenne, ha az edzés közelébe se jönnének. Horror történeteket mesél. Én, kitiltanám őket a pályáról, mondja és látom, hogy komolyan gondolja.

 

 

Kinek szól a könyv?

 

Szándékaink szerint egyaránt szól sportolókhoz, szülőkhöz, edzőkhöz, a sport érdekében munkálkodó jó szándékú emberekhez. Nem tanítani akarunk, mindössze olyan nézőpontokat (is) vázolunk, amiket – tapasztalatunk szerint – nemigen szoktunk átgondolni. Ezek a nézőpontok gyakran a gyakorlati munkát segítik, kétséget oszlatnak el az aggódó szülőkben, vagy éppen új eszköztárat adnak az edzők kezébe. A lényeg azonban a könyv szemléletében van. Igyekeztünk felhívni a szeretetteljes gondoskodásban rejlő kiaknázatlan területekre a figyelmet.

 

Tartalomjegyzék

ELŐSZÓ 4

LEVÉL A GYEREKEIMNEK 5

A TEHETSÉG 7

TEHETSÉG ÉS TELJESÍTMÉNY 14

NYERŐ ÉSZJÁRÁS 17

A MINDENHATÓ ÉNKÉP 19

SIKERKERESÉS, KUDARC-KERÜLÉS 23

BELSŐ BESZÉD 29

ÉREMTÁBLA - RIO 2016 34

A CÉLOK KONCEPCIÓJA 35

A LEHETETLEN NEM LÉTEZIK 38

A CÉLOK MEGKERÜLHETETLENEK 41

A CÉLKITŰZÉS MÓDJA: 44

SPORTOLÓ – SZÜLŐ – EDZŐ 51

A SZÜLŐ INDOKAI, NÉHÁNY SZÜLŐTÍPUS 56

A SPORTOLÓ SZÜKSÉGLETEI 60

A SIKER 67

KI IS EZ A GYEREK VALÓJÁBAN? 69

KIBŐL LESZ BAJNOK? 77 3

HOGYAN BÁNJAK VELE, HA 78

A LÉLEK 83

A FELADATOK NEHÉZSÉGI FOKA 86

NE GONDOLJ A FEHÉR ELEFÁNTRA! 91

AZ EDZŐ 96

A LELKESEDÉS 110

A HŐS ÉS A KATEDRÁLIS. 116

A VÁLTOZÁS HATALMA AZ ÖTTÉGLÁS MODELL 118

A PLATÓ 124

AZ IDEÁLIS CSATORNA ÉS MEGTEREMTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI 127

A KUDARC 132

AJTÓK 134

ÖREGEMBER AZ ANDRÁSSY ÚTON 138

Örömmel írnék további gondolatokat a könyv kapcsán, de attól tartok, már ez is túl hosszúra nyúlt, kinek van ideje ezt elolvasni! Inkább olvassák el a könyvet!

Szerző: KABARCZ  2017.05.18. 11:16 Szólj hozzá!

Címkék: sport könyv család siker szülő karrier gyerekek stratégia győzelem fejlesztés edző fejlődés szeretet nevelés önbizalom

A bejegyzés trackback címe:

https://kabarcz.blog.hu/api/trackback/id/tr4912513361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása