Felteheted a kérdést:

Mi mozgatja a világot?

Pénz?

Hatalom?

Szeretet?

Élhető élet


Minden gömbölyű

                                

kabarcz@gmail.com

zkabarcz@gmail.com

bkabarcz@yahoo.com

hajnalka111@gmail.com

rebeka113@gmail.com

kabarczl@gmail.com

beijinho111@gmail.com

 

 

 

Életre szóló értékek

Vita van.

Talán te is tapasztaltad már, hogy mintha megőrült volna a világ. Mindenki hajtogatja a magáét.  Nyomom a sódert, közben nem hallom meg, hogy te is akarsz valamit mondani. És persze téged sem érdekel az én vakerom.  A szánkat használjuk, a fülünket csak akkor, ha megsértődni kell, vagy félreérteni valamit. Mintha azok is ellenségek lennének, akik egy táborban vannak.

Nincs összetartás. A családokon belül is egyéni ambíciók dominálnak. Többnyire.

A haza elvont fogalom, és ha kitűzöl egy zászlót…inkább ki sem tűzöd már.

Felteheted a kérdést: 

Mi mozgatja a világot?


Mi mozgatja a te világodat?

Nem akarunk eladni neked semmit.

Sem cuccokat, vagy  eszmét, Istent, ideológiát.

Nem akarunk szórakoztatni, meggyőzni, felizgatni.

Csak gondolkozunk, beszélgetünk, és ha akarod, megosztjuk veled is. És meghallgatunk, ha azt akarod.

És nem vitatkozunk.

 Lehetnénk barátok például…

…és miért ne lehetnénk?

Miért ne köszönhetnénk egymásnak, ha találkozunk, ahelyett, hogy csak méregetnénk egymást? Miért ne kérdezhetnénk meg: hogy vagy? És miért ne hallanánk meg a választ?

Miért ne figyelhetnénk egymásra az utcán, az autópályán, a boltban, munka közben? Miért ne hagyhatnánk néha nyerni egymást?

Szerintünk a barátság több, mint együtt inni, szórakozni, és hogy lehetőség szerint nem csábítjuk el egymás pasiját, nőjét.

És tudjuk, hogy nem tiszta a levegő, szennyezett a víz, tele van mérgekkel a föld. De a szívünk lehetne tiszta, sőt talán a szívünket kéne megtisztítani először.

És tudjuk, hogy műanyagokat eszünk, hogy nem igaziak a növények, és  elfajzottak az állatok.  De a szívünk lehetne igaz.

És tudjuk, hogy sokan éheznek, és betegek, gyengék.  De a szívünknek egészségesnek és erősnek kéne lennie!

Nincs Gigantikus tervünk

Mi egy kicsi család vagyunk, és  elkezdtünk odafigyelni egymásra. Néha észrevesszük már, ha fáj valami valakinek, és nem okozunk fölösleges sebeket.

Kicsi lépéseket teszünk, néha túl kicsiket is. Amennyire éppen telik. És jobbak, erősebbek leszünk a másik mosolyától. Nincs feltétlenül szükségünk díjakra, kitüntetésekre, egy elismerő pillantás attól, akit szeretünk, elegendő holnapig.

A formális kapcsolatoknál azért többet szeretnénk

Egy család életében a Karácsony, a névnapok, születésnapok, a vakációk, lehetnek ünnepek és gyakran rémálmok, vagy elviselendő tortúrák.

A házasságra úgy tekintenek sokan, mint  olyan hétköznapokra, ami a nászéjszaka és a válóperes tárgyalás között zajlik.

A kapcsolatok nagy egymásra találásokban  érik el a csúcspontjukat  valamelyik társasági oldalon, ahol a lehető legkevesebbet árulunk el magunkról, és a lehető legkevesebb kérdést tesszük fel a másiknak, ha egyáltalán. És a hiúságunkat legyezgeti, ha több száz név szerepel az oldalunkon, és nem zavar nagyon, ha a többségükről nem is sejtjük, hogy kicsoda.

Ez a nyilvános rejtőzködés mimikrije.

Az állóvizet azért felkavarjuk

Nem tervezünk kampányokat. De tudjuk, hogy vannak rajtunk kívül sokan, családok, magányosok, párok és szinglik, gyerekek, felnőttek, fiatalok, öregek szerte a világon, akik hasonlóan gondolkodnak és cselekszenek, mint mi. Sőt jobban. Mi csak elkezdünk beszélni arról, ami jó. Ami méltó. Ami erényes,, kedves, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ártatlan, dicséretre méltó, magasztos. Ami egyszerű és mindennapi, ami a miénk vagy a miénk lehet.

És hiszünk abban, hogy mások is teszik ezt, egyre többen. Nem is mi vagyunk az elsők. De ha egyedül maradnánk – és ez csak egy vicc –, akkor mi lennénk a föld legjobb családja. Ezt a kockázatot pedig vállalni tudjuk.

Lenne kedved néhány lépést tenni velünk?

 

 

 

 

Szerző: KABARCZ  2009.03.01. 23:10 1 komment

Címkék: család csoport szeretet pozitív csatlakozás kezdeményezés élhető élet

http://www.jumpcut.com/media/dyn/e8/0e2f/d37d59323f26048c07806080ef/movie_thumb160x120.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kabarcz.blog.hu/api/trackback/id/tr22974483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czoli 2009.04.30. 16:34:57

Te Ibolya ezt Te csináltad?
Nagyon tetszik. Szólj ilyenkor, hogy ne csak véletlenül vegyük észre!
Köszi.
süti beállítások módosítása