Rebeka jövő héten vizsgázik autóvezetésből, ma délben letette az egészségügyi vizsgát.

- Botrányosan könnyű volt – mesélte később, miután visszautasította a felajánlott oktatói tanfolyamot. – Pedig jó karrier – jegyezte meg, a Rózsadomb tele van eü. oktatókkal.

Tegnap este még egészen más volt a kép. Izgult, ideges volt, újra és újra átvette a tételeket.

-          Muszáj fölkészülnöm, mert utálok felkészületlenül menni vizsgázni.

-          Micsoda fontos mondat – gondoltam már tegnap este is, és ma ismét visszatért.

A legtöbben készek arra, hogy sikeresek legyenek, de csak kevesek hajlandóak felkészülni a sikerre. Tudjuk, hogy ebben a különbségben van a siker kulcsa, mégis felkészületlenül megyünk mennyi fontos helyzetbe.

Rebeka mondata azt üzente nekem, hogy a stressz elkerülhetetlen. Vagy a felkészülés stresszét viseled el, vagy a felkészületlenség következményeinek a stresszét. És tudnod kell, hogy nem az iskola, az oktatás fontossága a téma. Hajnalka azt mondja – és tanítja is a főiskolán –, hogy az iskola a felejtésnek tanít.

Ha csak végzettséged van, még ha tehetséges is vagy, még ha zseni is vagy, kevés. Annyira szeretném ezt elmondani minden fiatalnak, minden pályakezdőnek, és az idősebbeknek is, ha még nem zárkóztak be teljesen a saját öntudatukba.

Az életben mind inkább profikkal állsz szemben. Profikkal, akiket a saját érdekeik érvényesítése érdekel, és nem fakadnak sírva, ha a te érdekeid sérülnek.

Profikkal állsz szemben, ha pénzügyeid vannak.

Ha munkaügyeid vannak.

Ha bármit vásárolsz.

Ha szolgáltatást veszel igénybe.

Ha laksz.

Ha eszel.

Ha beteg vagy.

Ha adót fizetsz.

Ha utazni akarsz.

Ha szórakozol.

Ha tanulsz…

És akkor is, ha tanulatlan vagy.

És tudom, hogy utálatos dolog áttekinteni a saját dolgaidat. Utálatos felkészülni egy tárgyalásra, egy beszélgetésre, a másnapra.

Sokaknak egyértelmű stratégiája van: majd csak lesz valahogy. És igazuk is van. Mindig lesz valahogy. De nem úgy, ahogy te szeretnéd. Nem úgy, ahogy neked jó. Ha másra hagyod az irányítást. Ha nem képviseled önmagad. Ha nem készülsz fel. a legjobb dolgokat, a legegyszerűbb helyzeteket is el lehet cseszni. A jó dolgokra, a boldogságra, örömre sem árt felkészülni. Mit csinálsz, ha egy nagy csokor virágra vágysz, és tényleg megkapod?

És én azt gondolom, hogy az élet nagyszerű, az élet szép, tele van örömökkel, emberekkel, akik szeretni akarnak, akik össze akarnak veled fogni. De készülj fel!

Köszönjük Rebi a tanítást!

 

 

Szerző: czoli  2009.03.17. 17:50 4 komment · 2 trackback

Címkék: stressz öröm stratégia boldogság felkészülés nagy csokor virág

http://www.jumpcut.com/media/dyn/e8/0e2f/d37d59323f26048c07806080ef/movie_thumb160x120.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kabarcz.blog.hu/api/trackback/id/tr531008021

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: proandpro.it 2018.01.31. 15:03:21

Birth certificate brazil english example - teusekb

Trackback: Fuente 2017.11.29. 18:28:37

Sós rudak. - Bátor nyúl konyhája

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsofi82 2009.03.18. 01:49:06

Wow! Ez az, gyerünk tovább! (by Varga Livius)

czoli 2009.03.18. 06:50:25

@zsofi82: Tényleg úgy gondolom, hogy ezt a kérdést nem kerülhetjük meg! Hiszem, hogy együtt kell gondolkodnunk a barátainkkal, szeretteinkkel, és magunkban is.
Beszélni arról, ami fontos. Hogy ne záruljon be körülöttünk a kiszolgáltatottság köre. Hogy ajtók nyíljanak ott is, ahol nem sejtettük, és vezessenek el nem is remélt helyekre!
JKN

Rebeka113 2009.03.18. 11:12:35

Amire én azt hittem, hogy maximalista mánia, abból te kihoztál egy szuper, motiváló írást! Így már én is sokkal jobban értékelem a "fel kell készülnöm" tulajdonságomat, köszönöm!:)

Gyerünk tovább:)

czoli 2009.03.27. 12:49:43

Március 26. délelőtt 1/2 11. A vizsga autóvezetésből sikeres. Ott voltam, amikor Rebi kiszállt a kocsiból, az én nyakamat ölelte először. Része lehettem az örömének. Nem cserélném el 10 gombóc fagyiért.
süti beállítások módosítása