luca_a_kozonsegnek.jpg

Debrecenben voltunk tegnap. Nagyon jól éreztük magunkat, és úgy láttuk, Debrecennek sem volt ellenére a jelenlétünk.

Az a megtiszteltetés érte csapatunkat, hogy a Magyar Úszószövetség felkért minket, hogy „A Jövő Bajnokai” programcsomag keretein belül tartsunk előadásokat a regionális központokban. A Szövetség állja a költségeket, és a programban részt vevő szülők és edzők számára is biztosítja a Nyerő Hármas című könyvünket.

A programsorozat első találkozója tegnap volt, ahol szülők, edzők és sportolók vettek részt. A sportolókat Hajnalka vezette be a relaxáció alapjaiba, Luca pedig egy játékos teszt alapján mérte fel a kudarckerülő – sikerorientált stratégiaválasztás arányát. Az edzőknek és a szülőknek be kellett érniük velem.

A rendelkezésre álló mintegy másfél óra alatt természetesen csak az alapokat lehetett átvenni, a felvetődött kérdések mutatják, hogy egy találkozó során nem lehet mindent elvégezni.

Sokan gondolják azt, hogy a mentális munka az valami varázslat, aminek hatékonyságáról jobban vagy kevésbé vannak a résztvevők meggyőződve. Mi azt igyekszünk hangsúlyozni, hogy a megfelelő hozzáállás elsajátítható, sőt választható. A részleteket viszont alkalmasint ugyanúgy be kell gyakorolniuk a résztvevőknek (sportolók – szülők – edzők), mint a fizikai, stratégiai elemeket, illetve a megfelelő szerepeket.

Az UTE Labdarúgó Akadémiája részére havonta egyszer vezetünk programokat az edzők számára, és a Szülők Akadémiája keretein belül szülők számára. Ez a rendszeresség lehetővé teszi, hogy a legkülönfélébb témákat kellő részletességgel tudjuk tárgyalni. Van néhány partnerklub, akik 2-3 havonta vesznek igénybe minket, van akik alkalomszerűen.

Mi a tegnapi találkozó tapasztalatai alapján alapozásként négy alkalomból álló sorozatot javaslunk, ami aztán az igényeknek és a lehetőségeknek megfelelően rugalmasan bővíthető.

A négy alkalom tematikája:

  • Személyiségtípusok és jelentőségük
  • A szülő – edző kommunikáció
  • A célkitűzések szerepe
  • A szülők (edzők) lehetőségei a mentális munkában
Szerző: KABARCZ  2017.10.08. 11:04 Szólj hozzá!

http://www.jumpcut.com/media/dyn/e8/0e2f/d37d59323f26048c07806080ef/movie_thumb160x120.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kabarcz.blog.hu/api/trackback/id/tr3612939393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása